Muscle Dev is een dynamische web development agency wat sinds januari 2016 actief is. We noemen ons vooral vooruitstrevend, omdat Muscle Dev altijd op zoek is naar vernieuwing op het gebied van webdesign en ontwikkeling. Wij stralen kracht uit door middel van motivatie, een sterke wil en kennis over de juiste web toepassingen. Muscle Dev gaat tot het uiterste om u als klant te kunnen voorzien van een sterke webdesign. Geen opdracht is ons te gek en wij zullen u altijd weer opnieuw verrassen met een uitstekende service!

De agency is opgericht in 2016 door Roel en Barry, twee ervaren designers met een specialisatie op het gebied van web development. Roel is jaren werkzaam geweest als graphic designer bij een alternatieve design studio in Amsterdam en Barry heeft zijn voorgaande jaren doorgebracht in een web development studio in Londen, Engeland. Het duo is al sinds de studententijd goed bevriend en kwamen weer met elkaar contact nadat Barry weer terug verhuisde vanuit Londen. Roel en Barry hebben verschillende ideeën voor Muscle Dev samengebracht tot een goedlopend web development agency. Muscle Dev staat voor rauw, puur en een high end reputatie. Roel en Barry willen zich op die manier profileren door middel van een out-of-the-box mentaliteit waar zij zo bekend om staan. De agency onderscheidt zich op dat gebied ook erg van de concurrentie en dat geeft Muscle Dev een unieke positie in de markt.

Wat begon met een team bestaande uit alleen Roel en Barry is inmiddels uitgebreid naar een volledig team van meer dan 40 werknemers. Daarnaast heeft Muscle Dev een groot netwerk weten uit te bouwen van freelancers uit verschillende branches. Wanneer projecten binnen Muscle Dev toenemen, worden meerdere opdrachten uitbesteedt aan de daarvoor bestemde freelancers. Zo blijft de druk het meest beperkt en werkt het zeer motiverend voor alle developers en designers. Met een kantoorpand in hartje Amsterdam met uitzicht op de grachten heeft Muscle Dev het qua locatievoorzieningen prima voor elkaar. Ondanks de uitgroei tot maar liefst 40 medewerkers, is er nog steeds ruimte beschikbaar om uit te kunnen breiden in hetzelfde pand. Muscle Dev heeft eerder dit jaar het pand opnieuw laten renoveren om zo de ruimte efficiënter te kunnen benutten.

Toekomstplannen voor Muscle Dev zijn er zeker, vooral op het gebied van uitbreiding. De aantal projecten blijven groeien waardoor er steeds meer interesse komt vanuit de Internationale markt. Om dit tegemoet te kunnen komen is het nodig dat Muscle Dev zich zal moeten focussen op andere landen naast Nederland. Door diverse connecties binnen zijn netwerk, zag Barry snel de mogelijkheden zichtbaar worden in Londen. Vanaf 2020 zal hij het kantoor in de hoofdstad van Engeland gaan runnen met een nieuw team van developers en online specialisten. Doelstelling is om elke 5 jaar een nieuw kantoorpand te kunnen openen in diverse hoofdsteden, om vanuit verschillende hoeken actief het vak zo professioneel mogelijk uit te voeren. Muscle Dev heeft zich ondanks zijn jonge reputatie in een rap tempo bekend weten te maken in de wereld van development. Deze agency is van plan om nog veel van zich te laten horen over de hele wereld!